0470-185 40, jour dygnet runt

Om oss

Lokal förankring

Bladhs Begravningsbyrå startades i Braås 1976 av Sven-Olov och Rut Bladh. Företaget flyttade in till Växjö 1982 och ägs sedan 2013 av Annamaria Blad – dotter till Sven-Olov och Rut. Annamaria är auktoriserad begravningsentreprenör och boutredare. Hon bor sedan 2007 i Hovmantorp med sin familj.

Personligt bemötande

För oss är det oerhört viktigt att kunden alltid upplever att vi visar omsorg i minsta detalj. Detta innebär bland annat att vi alltid vill vara lyhörda för kundens önskemål och utifrån dessa – så långt det ankommer på oss – hjälpa till att utforma en begravning som får bli ett så fint minne som möjligt, mitt i det svåra.

Auktoriserad byrå

Vårt företag är auktoriserat av Sveriges Begravnings­byråers Förbund (SBF). Auktorisationen innebär högt ställda krav på oss att inneha kunskap om branschen och de särskilda lagar och förordningar som gäller. Vi har också stora krav på kvalitet på de produkter vi erbjuder kunden, till exempel blommor, förtäring och transporter.

Vi som arbetar på Bladhs

Annamaria Blad

Auktoriserad begravningsentreprenör och boutredare
Borgerlig officiant
E-post: annamaria@bladhsbegravningsbyra.se

Annamaria arbetar huvudsakligen med uppdrag inom det familjejuridiska området, såsom att upprätta testamenten och förrätta bouppteckningar. Hon är mycket angelägen om att alla som kontaktar Bladhs i ett juridiskt ärende ska få ett professionellt bemötande. Det innebär att kunden alltid ska kunna känna förtroende för att det aktuella ärendet hanteras med kompetens, saklighet och sekretess.

Annamaria utformar och leder också borgerliga begravningsakter. Hon sjunger även solo, såväl vid borgerliga som kyrkliga begravningar.

Annamaria anställdes på Bladhs som begravningsrådgivare och juridisk assistent till Sven-Olov Bladh 2003. Dessförinnan drev hon eget företag inom konsthantverk, snickeri och sömnad. Hon blev auktoriserad begravningsentreprenör 2004, auktoriserad boutredare 2012 och tog över firman efter sina föräldrar 2013.

På sin lediga tid umgås Annamaria med familjen och trivs med att uttrycka sin kreativitet genom att sjunga, sy, snickra, väva och måla.

Ghita Gustafsson

Begravningsrådgivare och representant

Ghita brinner för att den som anlitar Bladhs ska känna sig helt trygg med att vi har all den kompetens som behövs för att kunna stötta de anhöriga, praktiskt och administrativt, i samband med ett dödsfall. Ghita tycker mycket om det personliga mötet med kunden, där hon kan vara behjälplig med att visa tillrätta bland de produkter och tjänster som Bladhs erbjuder.

Ghita är även den som utformar våra minnesalbum, som innehåller bland annat fotografier och blomsterhälsningar från begravningsakten.

Tidigare har Ghita arbetat som sjuksköterska både inom kommunal äldrevård och i landstinget. Hon har flera års erfarenhet av att vaka vid dödsbäddar, göra i ordning de avlidna samt att möta anhöriga i dödens närhet.

Sin fritid tillbringar Ghita gärna i hemmets lugna vrå – med en stickning och en god kopp kaffe – eller som ledare på stojiga och härliga barnläger!

Rut Bladh

Begravningsrådgivare och representant
Borgerlig officiant

För Rut är det viktigt att var och en som vänder sig till Bladhs får ett värdigt bemötande och känner sig omsorgsfullt omhändertagen. Rut trivs som bäst i mötet med människor, då hon kan använda av sin gedigna erfarenhet för att ge kunden bästa möjliga service.

Rut är även ofta med vid visningar, när anhöriga vill ta ett personligt avsked av den avlidne. Hon fungerar också som borgerlig officiant.

Rut började sin yrkesbana som barnsjuksköterska, men har också tagit hand om många patienter i livets slutskede under sin tid på långvården. År 1976 grundade hon Bladhs Begravnings- & Bouppteckningsbyrå tillsammans med sin, nu framlidne, make Sven-Olov och har arbetat i företaget sedan dess.

På sin fritid njuter Rut av att påta i sin trädgård eller umgås med sin stora familj: barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Anita Olsson

Ekonomiadministratör

Anita sköter företagets bokföring och är den som skickar ut fakturor och registrerar betalningar. Anita är på plats på Bladhs ungefär en dag i veckan och trivs när hon får skapa ordning och reda bland papper och siffror.

Tidigare har Anita bland annat arbetat på ett möbelföretag med bokföring och på en kurs- och konferensgård som föreståndare. Anita har ett stort hjärta för andra människor och är på sin fritid engagerad bland annat som god man och som styrelseledamot i olika frivilligorganisationer. Familjen betyder också mycket för Anita som går för sin uppgift som mormor och farmor till hundra procent!